Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Gespannen sfeer in centrum Den Haag

6 mei 05

6 mei 2002

De politie heeft het Binnenhof in Den Haag afgesloten. De sfeer bij de parlementsgebouwen en op het naastgelegen Plein is zeer nerveus. Enkele honderden aanhangers van Fortuyn verzamelden zich maandagavond voor het Binnenhof bij het Torentje van premier Kok. Ze roepen leuzen voor Pim Fortuyn.

De honderden mensen die eerst voor het torentje van Kok stonden, stroomden even na negen uur naar het Plein. Toen zij er lucht van kregen dat de politie het Binnenhof afzette, ging de massa weer terug.

De politie heeft de beide ingangen naar het Binnenhof met dranghekken afgezet. De hondenbrigade van de politie is aanwezig. Uit voorzorg hebben de horecagelegenheden tegenover het Tweede-Kamergebouw, de deuren gesloten.

De nervositeit groeide eerder op de avond door een brand in de garage onder het Plein. De brandweer heeft mensen uit de ondergrondse garage gejaagd. Volgens een brandweerwoordvoerder is in de garage een auto volledig in de as gelegd, een andere brandde deels uit. Tegen kwart voor tien was de brand zo goed als uit, aldus de woordvoerder. Waardoor het vuur ontstond, is onbekend.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief