Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Hoe is het nu met... Afghanistan

6 aug 03

Afghanistan ging decennialang gebukt onder oorlogen en onderdrukking. De Amerikanen vielen in oktober 2001 het land binnen en dat leidde uiteindelijk tot de val van het strenge Taliban-regime.

Maar het land is grotendeels platgebombardeerd in de oorlog tegen het terrorisme en Osama Bin Laden, die zich in Afghanistan zou ophouden en om wie de oorlog tegen de Taliban om begonnen, is nog steeds spoorloos. Inmiddels is de wederopbouw van het land in volle gang en in oktober 2004 zijn voor het eerst sinds het verdwijnen van de Taliban democratische verkiezingen gehouden.

In deze rubriek wordt regelmatig aandacht besteed aan Afghanistan, in samenwerking met de Afghaanse journalist Wali Hashimi (Saw). Saw, die bijna tien jaar in Nederland woonde, is teruggekeerd naar Afghanistan. Hij werkt voor de Amerikaanse organisatie USAID. Hij heeft commerciële radiostations helpen oprichten en probeert de vrije onafhankelijke journalistiek in het land te stimuleren.Meer foto's: Fotopagina Saw in Afghanistan

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief