Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

IsraŽliŽrs doden topman Hamas

8 mrt 03

Israëlische militairen hebben zaterdagochtend in de stad Gaza een van de leiders van de militaire vleugel van de radicale Palestijnse organisatie Hamas gedood. Een helikopter vuurde volgens ooggetuigen raketten af op de wagen waarin Ibrahim al-Maqadma (50) zat.

Drie andere leden van Hamas die hem vergezelden, kwamen ook om. Zes voorbijgangers zouden gewond zijn geraakt. De militaire vleugel van Hamas heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag in een bus in de Noord-Israëlische stad Haifa eerder deze week. Daarbij verloren vijftien mensen het leven. Een leider van Hamas zwoer wraak voor de dood van Al-Maqadma. "Alle Israëlische leiders zullen mikpunt van Hamas zijn", zei Abdel-Azziz al-Rantissi.

Al-Maqadwa, een arts, was de rechterhand van de oprichter van de militaire vleugel van Hamas, Sjeik Salah Shehada. Deze verloor in juli vorig jaar bij een operatie van het Israëlische leger het leven. Een leider van Hamas zwoer wraak voor de dood van al-Maqadma. "Alle Israëlische politici zullen mikpunt van Hamas zijn", zei Abdel-Azziz al-Rantissi.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief