Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA in Athene

9 aug 04


9 augustus 2004

NOVA was in de Olympische stad Athene om de voorbereidingen van de Spelen te volgen.

Spelen draaien op vrijwilligers (13 augustus 2004)
De Spelen draaien voor een groot deel op 70.000 vrijwilligers. De meesten zijn afkomstig uit Griekenland. Eén van hen danst vanavond tijdens de openingsceremonie. NOVA was bij de generale repetitie.

Iraakse sportfans blij met Spelen (12 augustus 2004)
Er wonen in Griekenland zo'n 5000 Iraakse vluchtelingen. Zij hebben soms al jaren hun nationale sporthelden niet zien spelen.

De Afghaanse Olympische ploeg (11 augustus 2004)
Een portret van de Afghaanse Olympische ploeg. Daarin zitten voor het eerst in de geschiedenis twee vrouwen. Een judoka en een hardloopster, en ze doen mee zonder hoofddoek.

Nana Mouskouri mag niet zingen (10 augustus 2004)
Neerlands muziekale trots, dj Tiësto, draait vrijdagavond tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Athene. Ook de IJslandse zangeres Björk is van de partij. En daarmee passeren deze twee artiesten de beroemdste Griekse ter wereld: Nana Mouskouri. NOVA sprak met een verbitterde zangeres.

Het Griekse antiterreurbeleid (9 augustus 2004)
Griekenland is doodsbenauwd dat er tijdens de Olympische Spelen, die vrijdag 13 augustus beginnen, aanslagen worden gepleegd. De beveiliging in Athene is dan ook fors opgevoerd. NOVA sprak met criticasters van het Griekse antiterreurbeleid.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief