Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Curator legt beslag op bezittingen Curry en Paay

8 jul 03

Curator mr. R.A. Oskamp heeft voor 3,3 miljoen euro beslag laten leggen op bezittingen van Adam Curry en Patricia Paay.

Hij heeft dat gedaan in verband met onrechtmatigheden die hij in de boekhouding van het helicopterbedrijf Rotorjet bv zou hebben gevonden. Het bedrijf werd in maart failliet verklaard. In verband met die onregelmatigheden stelt Oskamp Curry, Paay en de besloten vennootschap Silicon Polder hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden die uit het faillissement voortvloeien. De onrechtmatigheden zouden onder andere hebben plaatsgevonden bij de verkoop van een helicopter.

Er is onder andere beslag gelegd op een pand aan de Keizersgracht, diverse bankrekeningen, aandelen in bedrijven en enkele auto's. Verder is ook beslag gelegd op geld dat het paar tegoed heeft van omroepen BNN en SBS.

Rotorjet is in 2000 opgericht door de bedrijven Silicon Polder van Curry en Fiber Fun van Simon Cavendish, die beiden ruim 1,5 miljoen euro in het bedrijf investeerden en later nog enkele keren geld in de firma stortten. Het bedrijf heeft in zijn bestaan nauwelijks klanten gehad en werd in leven gehouden door stortingen van Curry en Cavendish.

Volgens het faillissementsverslag is in 2001 'naar verluidt' een conflict ontstaan tussen Curry en Cavendish. Fiber Fun trad daarop terug als bestuurder en werd opgevolgd door LaPaay Holding. Later dat jaar werd een helicopter, die eerder voor bijna 3,3 miljoen euro was aangeschaft, verkocht voor 2,1 miljoen euro.

Volgens het verslag werd daarna bijna 1,9 miljoen euro overgemaakt naar Curry, Paay en Silicon Polder, terwijl Cavendish geen geld kreeg. Volgens Curry was dat "comform afpraak''. De curator heeft volgens het verslag echter nooit "tekst en uitleg'' gekregen over deze afspraak. Hij ziet de betaling als "wanbeleid'' en noemt het een "onrechtmatige daad'' jegens Rotorjet en Cavendish. Oskamp zegt dat geld terug te zullen vorderen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief