Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Van Duijn weg uit bestuur Robeco

19 jul 03

Beursgoeroe Jaap van Duijn heeft donderdag bekendgemaakt zich terug te trekken uit het bestuur van Robeco. Hij blijft wel voor drie dagen in de week als beleggingsstrateeg verbonden aan Robeco.

Bovendien zal hij het door hem ontwikkelde 'Recovery Fund' blijven beheren. Het fonds van herstel mikt op sectoren die als eerste uit het dal van de recessie klimmen. Dit jaar staat het op een winst van '4 tot 5 procent'. "We zitten veel in technologie, media en financiële waarden en dan met name in de Verenigde Staten", verklaarde Van Duijn. "Bovendien hebben we het dollarrisico afgedekt."

Zijn vrije tijd zal volgens Van Duijn, die in december zestig jaar wordt, snel gevuld zijn. " Ik wil me actiever gaan bezighouden met de Vogelbescherming en Diergaarde Blijdorp waar ik functies bekleed. Bovendien wil ik weer boeken gaan schrijven, in ieder geval over beleggen."

Van Duijn werkt sinds 1983 bij Robeco. De laatste jaren was hij zowel bestuurslid, fondsenmanager en hoofd beleggingen van de vermogensbehhertak van de Rabobank-dochter.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief