Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Woodstock van de dance' in bloedhitte

2 aug 03

Je moet er maar zin in hebben, een hele dag dansen, raven en beuken bij temperaturen die in de volle zon kunnen oplopen tot misschien wel 35 graden. Toch zijn vandaag weer 40.000 fanatieke danceliefhebbers weer samengekomen in Spaarnwoude voor de negende, en uitverkochte, editie van Dance Valley.

Organisator Bout UDC Events zegt dat het mooie weer juist de kaartverkoop heeft gestimuleerd. "De laatste dagen vlogen de kaarten de deur uit", aldus de organisator. Vooralsnog maakt Bout zich geen zorgen om de moeilijkheden als gevolg van de hitte. "We zullen het terrein nathouden. Ook hebben we veel water binnen bereik om het publiek nat te sproeien en voor drinkwater."

Mochten de feestgangers toch flauwvallen of andere ongelukken krijgen, een verstuikte enkel bijvoorbeeld, dan kunnen ze terecht bij een EHBO-post die midden op het terrein staat. De tent heeft dertig medewerkers en twee artsen.

Regenen zal het hoogstwaarschijnlijk niet. Dat is een meevaller voor de organisatie. Twee jaar geleden liep het dance-evenement geheel uit de hand door stortbuien. Door de regen en de afwezigheid van vervoer raakten duizenden feestvierders na afloop op drift. Ze liepen urenlang langs de snelweg. Honderden raakten onderkoeld. Mocht het toch gaan regenen, dan heeft de organisatie 40.000 regenjassen achter de hand.

Dance Valley is volgens de organisatoren het grootste dance-festival ter wereld. Bout: "Dance Valley is van de mensen zelf. Zij maken het feest. Wij noemen het het Woodstock van de dance". Op zestien podia zullen de belangrijkste stromingen uit de dance te zien zijn. DJ's als Tiësto, Carl Cox, Laidback Luke, Armin van Buuren en tientallen anderen geven act de presence.

Volgend jaar wil UDC Events groots uitpakken voor de tiende editie. De evenementenorganisator hoopt dan op een driedaags festival, compleet met camping met een totaal bezoekersaantal van tussen de 60.000 en 65.000 mensen.

(Bron: NOS Nieuws)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief