Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Gemaskerde Palestijnen executeren 'collaborateur'

7 aug 03

Drie gemaskerde mannen hebben donderdag in het centrum van Ramallah op de Westelijke Jordaanoever een Palestijn geëxecuteerd. Zij beschuldigden hem ervan een collaborateur te zijn. Dat meldden getuigen en bronnen binnen de Palestijnse veiligheidsdienst.

Het trio zei lid te zijn van de al-Aqsa Martelaren Brigades. Dat is een groepering gelieerd aan al-Fatah, de beweging van de Palestijnse president Arafat. De Al-Aqsa Brigades zeggen zich aan een bestand met Israël te houden, maar beschoten zondag nabij Bethlehem een Israëlische vrouw en haar drie kinderen.

Het slachtoffer was gemaskerd en zijn handen waren achter zijn rug gebonden, aldus een getuige. "Voor ze hem doodschoten namen ze zijn masker af. Ze verklaarden vervolgens dat hij een collaborateur was en veroordeelden hem tot de dood."

De drie mannen schoten ongeveer tien kogels in de rug van het slachtoffer. In het verleden zijn in de bezette gebieden al vaker Palestijnen door gemaskerde mensen vermoord. De slachtoffers werden beschuldigd van samenwerking met de Israëlische autoriteiten.


(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief