Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Terminator 3 illegaal op dvd te koop

11 aug 03

De film Terminator 3, die officieel pas donderdag in Nederland in premiére gaat, is nu al illegaal op dvd te krijgen. De film is op internet te bestellen, met Nederlandse ondertiteling. Distributeur Columbia Tristar, die de film in Nederland uitbrengt, stelt een onderzoek in naar de herkomst van de illegale exemplaren.

Volgens woordvoerder S. Kolfschoten is het bekend dat er illegale kopieën van de film op internet te vinden zijn. Maar dat er nu ook een Nederlandse versie rondgaat, is nieuw. Toch vermoedt de distributeur niet dat de illegale kopieën de bezoekerscijfers beïnvloeden. "De fans nemen zeker geen genoegen met zo'n inferieure kopie. Terminator is bij uitstek een film die je op het grote doek moet zien: het maakt toch flink verschil of Schwarzenegger over een kolossaal bioscoopdoek dendert of over een klein tv-schermpje."

Terminator 3 kenmerkt de langverwachte terugkeer van de 55-jarige Arnold Schwarzenegger naar de rol die hem in 1984 wereldfaam bezorgde. Ook in het derde deel speelt hij weer een menselijk ogende robot die de toekomstige leider van het menselijke verzet tegen de machines moet beschermen tegen een bionische huurmoordenaar. De film, die 170 miljoen dollar kostte, is overal ter wereld een groot succes.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief