Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Antillen-reis fractievoorzitters gaat door

14 aug 03

Het werkbezoek van de fractievoorzitters van de Tweede Kamer aan de Nederlandse Antillen en Aruba gaat toch door. De Nederlandse delegatie vertrekt zondag. Dat heeft een woordvoerder van Kamervoorzitter Weisglas bevestigd.

Enkele fractievoorzitters, onder wie de VVD'er Van Aartsen, betwijfelden eerder of het verstandig zou zijn op dit moment af te reizen vanwege de politieke onrust op de Antillen. "We moeten niet als een steen in de vijver opereren. Soms is het verstandig mensen rust te gunnen", aldus Van Aartsen in een eerdere verklaring.

De toezegging van Weisglas' Antilliaanse collega dat de Nederlandse delegatie met een Antilliaanse regeringsdelegatie kan spreken onder leiding van premier Mirna Godett, gaf uiteindelijk de doorslag om toch te gaan. Aanvankelijk zou de delegatie alleen worden ontvangen door leden van het Antilliaanse parlement. Mirna's broer en FOL-leider Anthony Godett vond een onderhoud met de ministers van de nieuwe regering niet nodig.

PvdA-leider Bos verklaarde vorige week al niet af te willen zien van het werkbezoek. "We zullen worden beschuldigd van arrogantie en een neokoloniale houding, als we zo een conflict veroorzaken", aldus Bos donderdag. Hij stelde net als Tweede-Kamervoorzitter Weisglas dat de reis moest doorgaan 'omdat het barst van de problemen. Het is belangrijk in gesprek te blijven'.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief