Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Rotterdammers voorstander limiet allochtonen

4 sep 03

Het idee van Leefbaar Rotterdam om een grens aan het aantal allochtonen in de stad te stellen, krijgt steun bij 62 procent van de Rotterdammers. Een kwart van de inwoners is tegen het voorstel en 13 procent heeft geen mening. Dat blijkt zaterdag uit een enquête van bureau Intomart in opdracht van RTL Nieuws.

Het onderzoeksbureau ondervroeg ruim vijfhonderd Rotterdammers. Op de vraag of de stad voor maar maximaal de helft uit allochtonen mag bestaan, antwoordde 61 procent bevestigend. 27 Procent vindt van niet. Verder meent 71 procent van de ondervraagden dat allochtonen over het hele land verspreid moeten worden. 16 procent is het hiermee oneens en 13 procent heeft geen mening.

Leefbaar Rotterdam legde vrijdag het voorstel neer bij het college van burgemeester en wethouders. Volgens de partij krijgt Rotterdam te veel zwakke groepen binnen en is een limiet aan de toestroom van allochtonen een mogelijke oplossing. "In Rotterdam is de helft van de bevolking van allochtone afkomst. Er zijn dorpen in Nederland waar er nog niet één woont", zei een woordvoerder. Ook PvdA-lid D. Schrijer van de deelgemeente Charlois luidde onlangs de noodklok.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief