Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Beloning van Moberg nog steeds riant

17 sep 03

De beloning van Ahold-topman A. Moberg kan nog steeds flink oplopen. Bij goed presteren kan in de nieuwe regeling de totaalsom van basissalaris en bonus gelijk uitpakken als onder de oude afspraken.

In de oude regeling stond Moberg met een basissalaris van 1,5 miljoen euro op de loonlijst. Daarbovenop zou in zijn eerste Ahold-jaren nog eens een gegarandeerde bonus van 1,5 miljoen euro worden uitgekeerd. Daarbovenop kwam nog een variabele beloning van 2,25 miljoen euro. Door opties en aandelen behoort een totale jaarbeloning van dik boven de 10 miljoen euro zelfs tot de mogelijkheden.

In de nieuwe salarisregeling is alleen de gegarandeerde bonus van 1,5 miljoen afgeschaft. De bonus is minimaal nul en kan uitkomen op maximaal 2,5 keer zijn basissalaris van 1,5 miljoen euro. Dat is 3,75 miljoen euro aan maximale bonus. Opgeteld met de 1,5 miljoen euro aan basissalaris komt dat bedrag uit op 5,25 miljoen euro. Ook daarbovenop komen nog extra bonussen, opties en aandelen, wat het aannemelijk maakt dat Mobergs totale pakket ook in de nieuwe situatie de 10 miljoen euro overschrijdt.

De door de aandeelhouders gewraakte vertrekregeling is van de baan. De 'exitpremie' bedroeg gegarandeerd twee keer het vaste jaarsalaris en twee keer een jaarbonus tot een maximum van 10,5 miljoen euro. Onder de nieuwe afspraken wordt het bedrag afhankelijk van de omstandigheden tijdens een mogelijk vertrek van Moberg.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief