Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Anthony Godett bereid spanningen weg te halen

22 sep 03

De Antilliaanse premier Mirna Louisa-Godett heeft dit jaar geen tijd om naar Nederland te komen, maar haar broer Anthony Godett landde zaterdag wel op Schiphol. Voor de camera's van het NOS-journaal verklaardde de leider van de grootste partij Frente Obrero Liberashon (FOL) dat hij bereid is om spanningen tussen Nederland en de Antillen weg te halen.

Godett is een van de Antilliaanse vertegenwoordigers die in Nederland komende week deelnemen aan een bijeenkomst voor vertegenwoordigers uit de drie parlementen van het Koninkrijk (Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba). Zij zullen praten onder meer over de gevolgen van de bestuurlijke status van de Nederlandse Antillen en Aruba en financiële en economische aangelegenheden.

De Gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen, Adriaens en zijn Arubaanse collega Tromp-Yarzagary, krijgen maandag in Den Haag het eindrapport van de Commissie van advies over het solidariteitsfonds in ontvangst. De commissie - onder voorzitterschap van oud-burgemeester Havermans van Den Haag - geeft een ontwerp voor een nieuwe financiële verhouding tussen de Nederlandse Antillen en de vijf eilandgebieden (Bonaire, Curaçao, Saba, St. Eustatius en St. Maarten).

Minister van Justitie Ben Komproe is volgende week in Nederland voor het tripartiete justitieel overleg van de drie ministers van Justitie van Nederland, de Antillen en Aruba. Op de agenda staan onder meer de kustwacht, het recherchesamenwerkingsteam (RST) en de bestrijding van drugssmokkel.

Minister Financiën Ersilia de Lannooy en haar collega van Economische Zaken en tevens vice-premier Errol Cova komen ook volgende week op bezoek bij onder meer de ministers Zalm (Financiën) en De Graaf (Koninkrijksrelaties).

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief