Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

OM: Geen seksfeesten in Weert

7 okt 03

Er zijn geen seksfeesten gehouden in Weert. Dat blijkt uit onderzoek van het openbaar ministerie (OM) in Roermond, dat de bestaan van de feesten onderzocht na publicaties in De Gay Krant over de Eindhovense ontuchtzaak.

De krant zou aanwijzingen hebben dat er in Weert seksfeesten werden gehouden waarbij hooggeplaatste personen betrokken zouden zijn. Burgemeester C. Majoor van Weert is blij met de uitkomst van het justitieel onderzoek, maar vindt dat De Gay Krant 'het een
en ander heeft uit te leggen'.

Hoofdredacteur Krol van De Gay Krant schreef dat hij zestien verklaringen heeft van mensen die, onafhankelijk van elkaar, de seksfeesten bevestigen. "Tot nu toe is hij daar nooit mee over de brug gekomen", zegt Majoor.

De vermeende seksfeesten kwamen aan het licht na berichten over ontucht in het Anne Frankplantsoen in Eindhoven, waarbij ook de inmiddels ontslagen PSV-directeur F. Spooren betrokken zou zijn. In het park zouden homoseksuelen tegen betaling seks hebben gehad met minderjarige jongens. De verdachten in de ontuchtzaak verschijnen in november voor de rechter in Den Bosch.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief