Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

OM vraagt Gay Krant om informatie

8 okt 03

Het OM vraagt de Gay Krant de informatie beschikbaar te stellen die geleid heeft tot het artikel over een topambtenaar van Justitie die betaalde seks met minderjarige jongens gehad zou hebben. Op basis daarvan bekijkt het OM of een onderzoek moet worden ingesteld.

De Gay Krant en Panorama publiceren vandaag een "uitgebreid onderzoek" naar de seksuele uitspattingen van een topambtenaar van Justitie.

De ambtenaar is volgens de bladen meermaals gesignaleerd in een bekende homobar in Praag waar kinderen hun diensten aanbieden. De man zou er vaak te vinden zijn in het gezelschap van een medewerker van de ambassade in Tsjechië. De twee zouden voor hun uitjes gebruik gemaakt hebben van een dienstauto met chauffeur.

Ook zou de topambtenaar sinds 1994 regelmatig in het Anne Frankplantsoen in Eindhoven te vinden zijn. Hij zou er afspraken hebben geregeld om betaalde seks te hebben met minderjarige jongens. De Gay Krant baseert zich onder meer op uitlatingen van een oud-rechercheur en tips van "betrouwbare anonieme bronnen".

Justitie zegt dat geen enkele van zijn topambtenaren bij een seksschandaal is betrokken en dreigt met juridische stappen als de naam van de betrokken ambtenaar openbaar zou worden gemaakt. Het zou om niet meer gaan dan "geruchten van journalisten". Het OM is minder stellig en vindt dat de zaak eerst moet worden uitgezocht.

De Gay Krant berichtte onlangs ook al over vermoedelijke seksschandalen. Het blad meldde aanwijzingen te hebben dat er in Weert seksfeesten werden gehouden waarbij hooggeplaatste personen betrokken zouden zijn. Het OM onderzocht de zaak en concludeerde dat het verhaal niet klopte.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief