Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Acht doden bomaanslag politiebureau Bagdad

9 okt 03

Bij een zelfmoordaanslag in Bagdad op een politiebureau zijn zeker drie politiemensen en vijf burgers gedood. Er zijn 28 gewonden. Er zaten twee mensen in de auto, die voor het politiebureau in de sjiitische wijk Sadr City tot ontploffing kwam.

Volgens een politieman, die met verwondingen is opgenomen in een nabijgelegen ziekenhuis, stond een groepje mensen voor het politiebureau toen de auto hard kwam aanrijden. Politieagenten schoten op de witte wagen. De auto botste tegen andere auto's en explodeerde. Volgens een andere politieman waren honderden mensen in het gebouw om hun salaris op te halen.

Het bebaarde hoofd van één van de chauffeurs is gescheiden van de romp gevonden. De explosie heeft een krater met een diameter van drie meter en een diepte van een halve meter veroorzaakt.

In de Iraakse hoofdstad is ook een medewerker van de Spaanse ambassade omgebracht. De diplomaat José Antonio Bernal Gomez werd gedood toen hij in de deuropening van zijn huis stond. Hij wilde zijn woning net verlaten. In september had de Spaanse ambassade nog Iraakse medewerkers aangenomen die voor een betere beveiliging voor de diplomaten moesten zorgen.

De Spaanse premier Aznar was begin dit jaar de belangrijkste bondgenoot van zijn Britse collega Blair en de Amerikaanse president Bush, toen die internationaal steun probeerden te krijgen voor een militaire actie tegen Irak.

(Bron: NOS Nieuws)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief