Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Qurei weg als Palestijnse premier'

9 okt 03

Er is onduidelijkheid ontstaan over de positie van beoogd Palestijns premier Qurei. Diverse Palestijnse bronnen melden dat hij is teruggetreden als premier, maar dat wordt door andere bronnen tegengesproken. Eerder vandaag werd de stemming in het Palestijnse parlement over Qurei's nieuwe kabinet uitgesteld.

Volgens waarnemers hebben het parlement en Qurei een ernstig meningsverschil over de omvang van het kabinet (acht ministers) en de status ervan. Sommige parlementsleden willen een noodkabinet met vergaande bevoegdheden, anderen zijn van mening dat het kabinet volgens de normale regels moet functioneren. Daarnaast zou Qurei geen vertrouwen hebben in Nasser Youssef. Arafat wil hem de portefeuille veiligheidsbeleid geven.

Qurei's kabinet was al tot stand gekomen in de tumultueuze periode na het vertrek van zijn voorganger Abbas en de Palestijnse zelfmoordaanslag van afgelopen weekeinde in Haifa.

Verder meldde de Britse krant gisteren dat Arafat afgelopen weekeinde een lichte hartaanval zou hebben gehad. Vandaag deden nieuwe geruchten de ronde over de verslechterende gezondheidstoestand van de Palestijnse leider, die 74 jaar is en aan al jaren aan de ziekte van Parkinson leidt.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief