Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Kabinet steekt 2 miljard in najaarsakkoord'

15 okt 03

Het kabinet trekt volgens de FNV ongeveer 2 miljard euro extra uit om de bezuinigingen in de sociale zekerheid en de zorg te verzachten. De concessies zijn onderdeel van het najaarsakkoord dat de regering dinsdag sloot met de werkgevers- en werknemersorganisaties.

In het akkoord spraken de partijen af de lonen de komende twee jaar nagenoeg te bevriezen. "Als tegenprestatie zet het kabinet ongeveer 2 miljard euro in voor concessies aan de vakbeweging op het gebied van ziekenfonds, VUT/prepensioen, WAO, WW, koppeling en arbeidsmarkt'', aldus de FNV woensdag in een verklaring.

Volgens CNV-voorzitter D. Terpstra hebben het kabinet en de werkgevers- en werknemersorganisaties dinsdag niet afgesproken met hoeveel geld de ingrepen in de sociale zekerheid worden verzacht. "Dit (2 miljard euro) is een fixatie op een bedrag die ik niet ogenblikkelijk kan staven'', stelt Terpstra.

De CNV-voorman maakt zich ook geen zorgen over de hoogte van het bedrag. "Het kabinet neemt dat voor zijn rekening. Hoe het kabinet dat geld binnenkrijgt, dat is voor mij geen zorg''.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief