Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Qurei veroordeelt aanslag op Amerikaans konvooi

15 okt 03

De Palestijnse premier Ahmed Qurei heeft woensdag onmiddellijk na de aanslag op een Amerikaans konvooi in de Gazastrook de aanval veroordeeld. Ook de Palestijnse hoofdonderhandelaar Saeb Erekat veroordeelde de aanslag en condoleerde de nabestaanden van de slachtoffers.

"Wij veroordelen met kracht dit incident, ongeacht wie er achter zit en we betreuren de doden en de gewonde'', aldus Qurei tegen journalisten in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. De Palestijnse hoofdonderhandelaar keurde de daad af met de woorden: "die mensen waren hier om ons te helpen Ik denk niet dat het een opzettelijke aanval op Amerikanen was. We bieden aan meteen een gezamelijk Palestijns-Amerikaans onderzoek te beginnen in deze zaak'', aldus Erekat.

De Palestijnse president Arafat volgde enkele uren later met zijn reactie. Ook hij wees de aanslag af als een "lelijke misdaad''. Hij zou opdracht hebben gegeven voor een diepgravend onderzoek. "Ik veroordeel deze lelijke misdaad met Amerikanen als doelwit, die hier op een missie voor veiligheid en vrede waren'', aldus Arafat.

(Bron: ANP/AFP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief