Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

RTL: 'Mabel kende eigen AIVD-dossier'

22 okt 03

Mabel Wisse Smit wist voor het gesprek met premier Balkenende in juni precies wat er in het AIVD-dossier over haar stond. Dat meldt RTL Nieuws op basis van bronnen in Den Haag.

Ook de contacten met Bosnische leiders zouden veel breder zijn geweest dan een affaire met de Bosnische diplomaat Sacirbey alleen. Mogelijk is Mabel ook betrokken geweest bij wapenhandel.

De Tweede Kamer debatteert donderdag over de kwestie-Mabel Wisse Smit. De Kamer vindt dat minister Remkes en premier Balkenende in hun antwoorden op Kamervragen over de affaire nog niet genoeg duidelijkheid hebben geschapen.

Voorafgaand aan het Kamerdebat over de kwestie-Mabel Wisse Smit laten de fractieleiders van CDA en VVD zich inlichten over geheime aspecten van deze zaak. PvdA-leider Bos zal bij dit beraad in de commissie inlichtingen- en veiligheidsdiensten niet aanwezig zijn.

Een Kamermeerderheid wilde niet dat de 'commissie-stiekem' voor het debat zou vergaderen, omdat dit de handen van de Kamer zou binden. Volgens Bos kan, als blijkt dat er geheime informatie nodig is, de commissie alsnog bijeenkomen.

CDA-leider Verhagen is ontstemd over de opstelling van Bos. Hij wil de gang van zaken binnenkort in de Kamer bespreken.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief