Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Doden door autobom Fallujah

28 okt 03

Een zelfmoordaanslag nabij een politiebureau in de Iraakse stad Fallujah ten westen van Bagdad heeft dinsdag aan zeker vijf mensen het leven gekost. Dat meldde de politie. De aanslag komt een dag na een reeks zelfmoordaanslagen in de hoofdstad die aan zeker 35 mensen het leven kostten. Meer dan tweehonderd raakten gewond.

De dader blies zijn auto zo'n 100 meter van het hoofdbureau van politie op. De wagen explodeerde voor een jongensschool. Vier burgers en de dader kwamen om, aldus majoor Assad Abdul Karim. Volgens een correspondent van het Franse persbureau AFP zijn door de aanslag met de bestelauto zes doden gevallen onder wie scholieren. Acht mensen raakten gewond.

Fallujah is een centrum van verzet tegen de Amerikaanse-Britse bezetting. Het ligt in de soennitische driehoek in Centraal-Irak. In deze regio had en heeft de verdreven president Saddam Hoessein veel aanhang. Amerikaanse militairen liggen hier bijna dagelijks onder vuur net als Irakezen die samenwerken met de Verenigde Staten zoals de plaatselijke politie.

(Bron: ANP/AFP/Reuters)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief