Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Remkes: kritiek Kuiper ongefundeerd

6 nov 03

Het conflict tussen minister Remkes van Binnenlandse Zaken en de Amsterdamse hoofdcommissaris van de politie Kuiper is het gevolg van misverstanden. De kritiek die Kuiper in Het Parool uitte aan het adres van Remkes is "in sommige opzichten in strijd met de feiten", zei de minister na een gesprek met de Amsterdamse burgemeester Cohen.

Gisteren zei Kuiper in een interview met Het Parool geen idee te hebben waar Remkes het over heeft. De minister zou het Amsterdamse korps opzadelen met een enorme administratieve rompslomp. De plannen die Remkes maandelijks rondstuurt zijn iedere keer weer anders en vaak ook tegenstrijdig, aldus Kuiper.

Bovendien zei de korpschef door alle veranderingen niet toe te komen aan zijn eigenlijke werk. Zo krijgt hij zijn begroting voor volgend jaar niet rond, omdat de minister steeds weer met aanpassingen komt.

Remkes was onaangenaam verrast door de uitspraken van Kuiper en wilde daarom van burgemeester Cohen opheldering. Na afloop van het gesprek met Cohen noemde Remkes het Parool-artikel "volstrekte flauwekul".

Cohen zei de uitspraken van zijn korpschef te betreuren. Hij heeft Kuiper er op aangesproken, maar er geen consequenties aan verbonden.

In de Tweede Kamer is verbaasd gereageerd op het interview met Kuiper. PvdA-Kamerlid Van Heemst noemde Kuipers uitspraken uniek en zeer ongebruikelijk. Volgens Van Heemst heeft Remkes in het verleden onterechte kritiek geleverd op het Amsterdamse korps en zit er oud zeer. De PvdA en GroenLinks willen van minister Remkes opheldering over het conflict.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief