Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Doden door VS-operatie in Irak

17 nov 03

Amerikaanse troepen in Irak hebben de afgelopen dagen zes vermoedelijke aanhangers van Saddam Hoessein gedood. Bovendien is dit weekeinde een van de leiders van het Iraakse verzet tegen de Amerikaanse aanwezigheid opgepakt.

Het Centrale Commando maakte maandag bekend dat in het noorden en midden van Irak bij drie incidenten zes aanhangers van Saddam zijn gedood. Bovendien zijn 21 personen gearresteerd.

Onder de arrestanten is Kathim Mohammad Faris, een voormalige lid van de Iraakse elitetroepen. Hij is opgepakt in de plaats Habbaniya. De man zou verscheidene anti-Amerikaanse aanslagen hebben georganiseerd.

Faris zou banden hebben met Khamis Sirhan, een van de mensen die staan op het zogenoemde kaartspel van personen die de Verenigde Staten zoeken.

De coalitietroepen hebben de afgelopen dagen een grote operatie in gang gezet tegen aanhangers van voormalig president Saddam Hoessein. De stad Tikrit, Saddams geboorteplaats en centrum van Saddam-symphatisanten, werd in de nacht van zondag op maandag bestookt met mortiergranaten en raketten die volgens de VS gericht waren op de plaatsen waar rebellen zich ophielden.

(Bron: ANP/AFP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief