Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Aangifte prinsesje op dinsdagmorgen

8 dec 03

Prins Willem-Alexander gaat zijn dochter dinsdagmorgen aangeven bij de burgerlijke stand in Den Haag. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten.

Burgemeester van Den Haag ontvangt de kroonprins om 10.00 uur in het Oude Stadhuis aan de Groenmarkt in Den Haag. Premier Balkenende en de vice-president van de Raad van State Tjeenk Willink zijn ook bij de aangifte aanwezig.

De naam van het nieuwe prinsesje wordt volgens bronnen op internet Catharina-Amalia. Het hostingbedrijf Xitix - die ook koninklijkhuis.nl host - heeft zondag de domeinnamen catharina-amalia.nl en prinsescatharina-amalia.nl geregistreerd. Dat meldt de website webwereld.nl.

De officiële instantie achter de registratie is Stichting Sigillis Regiis Praesidio, Latijn voor 'ter bescherming van het zegel van de vorst'. Deze stichting beschermt de auteursrechten van de Oranjes, is gehuisvest op paleis Noordeinde en is ooit op last van de koningin in het leven geroepen. De stichting registreerde vorig jaar ook de naam Eloise, de dochter van Constantijn en Laurentine.

(Bron: ANP/WebWereld)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief