Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Extra beveiliging stallen Anky van Grunsven

9 dec 03

Dressuuramazone Anky van Grunsven en haar partner Sjef Janssen hebben hun manege in het Brabantse Erp extra beveiligd. Zij hebben dat gedaan na bedreigingen van de koper van een van hun paarden. De stallen en het woonhuis zijn sindsdien van extra sloten voorzien en binnenkort laat de olympisch kampioene videobewaking installeren.

De koper in kwestie beschuldigt Van Grunsven en Janssen ervan hem een ongezond dier te hebben verkocht. Het paard, Gestion Idool, viel kort na de aankoop dood neer in de weide naast de manege in Erp. De koper heeft Van Grunsven en Janssen voor de rechter gedaagd en eist zijn geld, enkele honderdduizenden euro's, terug. De zaak dient waarschijnlijk in maart 2004.

Advocaat Wensing van de koper beweert dat Idool met verborgen gebreken is verkocht. Bovendien zou het dier slecht getraind zijn en een verkeerd medicijn hebben gekregen. Van Grunsven en Janssen bestrijden die aantijgingen. Idool is volgens hen overleden aan een acute hartstilstand.

"Dat is buitengewoon verdrietig, maar Anky van Grunsven is daarvoor op geen enkele wijze verantwoordelijk. Dit kan nu eenmaal altijd gebeuren", liet de manege dinsdag weten. "Anky heeft uitgebreide documentatie en bewijzen om zich van dit alles met goed geweten te distantiëren en de beschuldigingen te weerleggen voor de rechtbank."

Wensing heeft een andere lezing. "Het paard is fysiek nooit overgedragen aan mijn cliënt. Anky kon er geen afstand van nemen. Na de betaling bleef het gewoon in Erp op stal staan. Zolang de koper niet de volledige macht heeft over het door hem gekochte paard, blijft de verkoper verantwoordelijk in het geval het paard wat overkomt."

Idool was nog mee met Van Grunsven naar Sydney in 2000, waar ze op Bonfire olympisch goud won. De amazone en haar partner wilden dinsdag niet ingaan op de aard van de bedreigende insinuaties aan hun adres. Advocaat Wensing ontkende dat zijn cliënt hierachter zit: "Hij heeft ervoor gekozen de zaak voor de rechter uit te vechten."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief