Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Directeur Personeelszaken NS opgestapt

6 jan 04

De personeelsdirecteur van NS Reizigers Han Noten vertrekt per 1 maart bij het spoorbedrijf. Dat heeft hij dinsdag in een brief aan het personeel laten weten.

Noten (1958) trad in de zomer van 2001 aan. De oud-bestuurder van het FNV kwam op het moment dat het rijdend personeel en de vakbonden flink morden over het gewraakte rondje om de kerk. Dat plan werd later van tafel geveegd.

Inmiddels heeft hij zijn belangrijkste doelen bereikt, schrijft Noten. Zo heeft de directeur voor het rijdend personeel een werkgelegenheidsplan tot 2010 ingevoerd. Noten maakt tijd vrij voor langdurig verlof en zijn werk als fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer.

Noten heeft overwogen om langer te blijven. Door een reorganisatie van het personeelsbeleid had hij echter nog jaren in plaats van enkele maanden moeten blijven. Ook zou hij op grotere afstand van de werkvloer komen. "Dat trekt me niet", schrijft hij het personeel.

De NS willen een centrale aanpak van het personeelsbeleid. Het bedrijf wil een CAO voor alle werknemers invoeren. Ook komt er één verantwoordelijke voor personeelszaken bij de holding. De directeuren en hoofden van personeelszaken van de diverse werkmaatschappijen werkten te vaak versnipperd langs elkaar heen, aldus Noten.

De Spoorwegen stellen geen directe vervanger aan. Het concern denkt nog na wie de centrale verantwoordelijke voor het personeel wordt.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief