Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Rechtszaak tegen Michael Jackson begonnen

16 jan 04

De rechtszaak tegen van seksueel misbruik verdachte popster Michael Jackson is vrijdag begonnen in het Amerikaanse Santa Maria (Californië). De 'King of Pop' zei tegen de rechter onschuldig te zijn. De opening van de rechtszaak werd bijgewoond door familieleden als Jermaine en Janet Jackson.

Beelden van de enigszins chaotische aankomst van de 45-jarige 'King of Pop' werden rechtstreeks uitgezonden door talrijke Amerikaanse en buitenlandse televisiestations, die zich massaal voor het gerechtsgebouw hadden verzameld. Op de Dam in Amsterdam kwamen vrijdagmiddag enkele tientallen Michael-fans bijeen om de zanger steun te betuigen.

Michael Jackson arriveerde overigens twintig minuten te laat in het gerechtsgebouw voor een eerste, korte voorgeleiding. Rechter Rodney Melville tikte de artiest daarvoor op de vingers en hij droeg de multimiljonair op de volgende keer op tijd te zijn. De zaak zal worden hervat op 13 februari.

In november werd 'Wacko Jacko' gearresteerd na aantijgingen dat hij een destijds 12-jarige jongen op zijn landgoed Neverland meerdere keren zou hebben misbruikt. Mocht hij schuldig worden bevonden, dan riskeert de zanger een gevangenisstraf van maximaal 24 jaar.

Kort voor het begin van het proces kwamen nieuwe bijzonderheden naar buiten over Jacksons vermeende seksuele handelingen. De Amerikaanse nieuwszender CNN meldde dat in de aanklacht staat dat Jackson masturbeerde in aanwezigheid van de nu 14-jarige jongen. CNN zei de informatie te hebben van mensen die bij het onderzoek in de zaak betrokken waren.

Voor de zaak bestaat enorme belangstelling van de media uit de hele wereld. Voor een parkeerplaats bij de rechtbank, die normaal gratis is, moeten automobilisten tijdens het proces 250 dollar per dag (bijna 200 euro) neertellen.

(Bron: ANP/AFP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief