Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Man neergestoken op school in Amsterdam

23 jan 04

Op de Mgr. Hermusschool in Amsterdam is vrijdagmiddag een man neergestoken. Het 59-jarige slachtoffer, een leidinggevende die op de school docenten begeleidt, is zwaargewond. Hij is inmiddels geopereerd aan zijn verwondingen, maar zijn toestand is nog altijd zorgwekkend.

Volgens de politie ontstond in de school buiten het zicht van leerlingen een twist tussen twee mannen, onder wie het slachtoffer. Hij werd in een afgesloten ruimte neergestoken. De verdachte, een 35-jarige man, is in de school aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hij is verhoord en heeft een bekentenis afgelegd.

Het motief van de steekpartij is niet duidelijk. Ook de relatie tussen de dader en het slachtoffer is onbekend. De voorzitter van de deelgemeente Slotervaart/Overtoomse Veld, drs. H.S. Goettsch, zei eerder vrijdag dat de verdachte een oud-leerling van de school is.

De voorzitter heeft de burgemeester van Amsterdam, J. Cohen, over het incident ingelicht. Deze wilde echter nog geen reactie geven, aldus een woordvoerster. Minister Van der Hoeven van Onderwijs reageerde geschokt op de steekpartij. "Ik ben stomverbaasd."

De school staat aan de Jan Tooropstraat in Amsterdam-West. Het is een school voor kinderen met hoor-, spraak- en taalmoeilijkheden. De Hermusschool heeft ongeveer 180 leerlingen in de leeftijd van 2,5 tot 13 jaar. Verder maken ruim 90 leerlingen gebruik van ambulante begeleiding. Bij de instelling werken 65 medewerkers. De Hermusschool maakt deel uit van de Stichting Guyot Onderwijs Noord-Holland. Deze is weer onderdeel van de Effatha Guyot Groep.

De school blijft maandag dicht, de leerlingen en hun ouders worden geïnformeerd.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief