Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Kiezers zijn gezondheidsrisico voor kandidaten'

10 feb 04

Dagelijks schudden de Amerikaanse Democratische presidentskandidaten de handen van honderden mensen, nemen tientallen snotterige kinderen op de arm, kussen baby's en omarmen oude dametjes. Niet alleen fysiek vermoeiend, maar ook levensgevaarlijk, zo concludeert de Duitse krant Die Welt.

De kans om virussen en gevaarlijke bacteriën op te lopen, is enorm. Hoe houden de Democraten echter alle ziekteverwekkers op afstand, zonder zelf afstandelijk en steriel over te komen? Goed uitgerust was een van de kansloze kandidaten, Joe Lieberman, die zich vorige week al terugtrok. Hij gebruike een desinfecterende spray, Purell, die volgens Die Welt al door Bill Clinton in Washington was geïntroduceerd.

Favoriet John Kerry heeft, evenals Howard Dean, voor het begin van de grootste drukte een griepprik gehaald. Verder zegt Kerry het bij natuurlijke middelen te houden. Hij drinkt veel hete thee en speelt ijshockey om fit te blijven. John Edwards loopt dagelijks zo'n 7 kilometer hard en Wesley Clark duikt het zwembad in om drie kwartier met ferme slagen het bad te doorkruisen. Ook Edwards en Clark zijn vooralsnog gezond.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief