Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Clark schaart zich achter Kerry

13 feb 04

Wesley Clark zal zijn steun uitspreken voor de Democratische koploper John Kerry. Dat zeggen kopstukken uit de Democratische partij in Washington. De oud-generaal, die eerder deze week uit de race voor de Democratische nominatie stapte, zal vrijdag officieel zijn steun voor de senator uit Massachusetts uitspreken. Een woordvoerder van Clark zei verder dat hij op 17 februari in Wisconsin aan de zijde van Kerry op het podium zal verschijnen.

Kerry heeft nog niet gereageerd op de aankondiging van Clark, maar de steun van een voormalige kandidaat uit het zuiden versterkt hoe dan ook zijn positie als koploper. Clark kan als 'kind van het zuiden' in de grote strijd tegen president Bush campagne gaan voeren voor Kerry, mits die de nominatie krijgt, maar die lijkt vrijwel zeker.

Kerry voerde donerdag nauwelijks campagne, maar had daarentegen des te meer overleg met zijn staf. De gesprekken gingen volgens de New York Times nauwelijks meer over de huidige nominatierace, maar over de te volgen strategie tegen president Bush.

Ook de fondsenwerving stond op de agenda. Kerry heeft in totaal ruim 40 miljoen dollar binnengehaald, maar daarvan ook al weer veel uitgegeven. President Bush heeft 110 miljoen dollar in kas. Aangezien niemand in de Republikeinse partij hem uitdaagt, heeft Bush ook nog vrijwel niets uitgegeven. Kerry's strategen vrezen onder meer dat hun kandidaat er niet meer aan te pas komt als de president zijn campagnedollars inzet.

De tegenstanders van Kerry voor de Democratische nominatie, John Edwards en Howard Dean blijven ondanks hun achterstand volharden in hun strijd voor een overwinning. Alleen Edwards kon tot nu toe één staat op zijn naam schrijven: South Carolina. Dean won nog nergens. Hij is inmiddels campagne aan het voeren in Wisconsin. In die staat in het Midden-Westen worden volgende week woensdag voorverkiezingen gehouden. Dean acht zich daar niet bij voorbaat kansloos, omdat Wisconsin bekend staat als redelijk progressief.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief