Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

CDA-leden steunen asielbeleid van kabinet

14 feb 04

De CDA-leden hebben zich tijdens hun partijcongres in Utrecht massaal geschaard achter het huidige asielbeleid van het kabinet. Dat bleek bij de stemming over een resolutie van de afdeling Friesland, die een ondersteuning inhield van de plannen en toezeggingen van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie.

Twee andere resoluties en een motie werden met ruime meerderheid verworpen. In twee daarvan werd gepleit voor een ruimer pardon. De derde hield in dat burgemeesters betrokken zouden worden bij de beoordeling van schrijnende gevallen in hun gemeente.

Nog voor de CDA-leden hun stem hadden uitgebracht, had vice-fractievoorzitter Verburg al laten weten dat de CDA-Kamerfractie een uitspraak van het partijcongres over het asielbeleid niet zou overnemen. "De fractie heeft afspraken gemaakt met andere partijen en zet zijn eigen lijn door", aldus Verburg.

Het asielbeleid is een heet hangijzer in de partij. Het uitzetbeleid van het kabinet, gesteund door de Kamerfractie, is bij een groot deel van de christendemocratische achterban niet in goede aarde gevallen. Zo gaf tweederde van de CDA-burgemeesters aan voor een ruimer pardon te zijn.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief