Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Ouders Dutroux geven elkaar de schuld

21 feb 04

De gescheiden ouders van Marc Dutroux geven elkaar de schuld van de ontsporingen van hun oudste zoon. "Zijn moeder heeft Marc verstoten voor hij geboren was", zei vader Victor zaterdag in de krant Het Laatste Nieuws.

"Ze was pas twintig toen ze zwanger was en betreurde het dat haar jonge leven zo kort was geweest. Onbewust gaf ze Marc daarvan de schuld. Ze gaf hem nauwelijks affectie." Moeder Jeannine Lauwens weerspreekt dat stellig in hetzelfde artikel: "Let er maar op: Marc is qua karakter en persoonlijkheid een kloon van zijn vader. De misdaden niet meegerekend."

Vader Dutroux, die nu in Gent woont, betwijfelt al langer of hij wel de verwekker is van Marc en zijn vier andere kinderen. Hij overweegt een DNA-test, "maar de kostprijs daarvan houdt me een beetje tegen".

Het proces tegen Marc Dutroux begint 1 maart in het Zuid-Belgische Aarlen. De Belg, die al eerder is veroordeeld wegens verkrachtingen, staat terecht op verdenking van vijf ontvoeringen en drie moorden op jonge meisjes. Hij had de meisjes opgesloten in zijn huis en verkrachtte ze meermalen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief