Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Zeshonderd pro-Palestijnse demonstranten onderweg

23 feb 04

Maandagmiddag omstreeks twee uur zijn volgens de politie zeshonderd pro-Palestijnse demonstranten begonnen aan een stille tocht vanaf het Plein naar het Vredespaleis in Den Haag. Daar zullen ze tot tot het eind van de middag demonstreren.

De betogers dragen Palestijnse vlaggen en spandoeken met teksten als Stop de muur en Stop Sharon. Verder roepen ze leuzen als Sharonterrorist, Stop de muur en de bezetting, en Palestina vrij, vrij,vrij. De demonstratie verloopt volgens de politie rustig.

Vier niet-Nederlandse orthodoxe rabbijnen hebben zich bij de demonstratie aangesloten, omdat zij het niet eens zijn met het Israëlische hek langs de bezette gebieden. Onder de demonstranten bevindt zich ook een delegatie van een Koreaanse Arbeiderspartij.

Tijdens de voorafgaande manifestatie op het Plein riep Gretta Duisenberg, voorzitter van de actiegroep Stop de Bezetting, de Nederlandse en Europese regeringen op de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden te veroordelen. Volgens Duisenberg is de afzetting die de Israëliërs hebben gebouwd, een oorlogsmisdaad en een misdaad tegen de menselijkheid. Ze gaat ervan uit dat het Internationaal Gerechtshof het hek als illegaal zal bestempelen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief