Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Verdachte zaak-Bagci maakt OM harde verwijten

24 feb 04

Evren T., de hoofdverdachte van de moord op het Haagse meisje Kumral Bagci in 1995, heeft het Openbaar Ministerie (OM) en de politie vrijdag harde verwijten gemaakt. "Hun maken alles kapot en niemand steekt een vinger uit", zei een geëmotioneerde T. tijdens de zitting voor de rechtbank in Den Haag.

P. Hoogendam, de advocaat van Evren T., toonde begrip voor de uitspraken van zijn cliënt. Hij wees erop dat de jongeman vier maanden heeft vastgezeten, voordat hij eind december op last van de rechtbank werd vrijgelaten. Zijn moeder zat eveneens vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord. Zij pleegde in haar cel zelfmoord. En woensdagavond werd de 23-jarige zus van Evren aangehouden als verdachte in de geruchtmakende moordzaak.

Het OM vermoedt dat T. of zijn mededader(s) Kumral hebben ontvoerd als drukmiddel om haar vader ergens toe te dwingen. Sinds 1995 gaat het gerucht dat vader Bagci en de moeder van T. een verhouding hadden. Onlangs legden de opa en oma van Kumral volgens advocaat Hoogendam nog een belastende verklaring af over de moeder van het meisje.

Onlangs bleek dat de moeder van Evren T. op de dag voor haar zelfmoord flink is uitgescholden. Tijdens verhoren is de vrouw onder meer uitgemaakt voor hoer, monster en slechte moeder. De moeder wurgde zichzelf in haar cel met haar hoofddoek. De rijksrecherche onderzocht de zelfmoord en concludeerde dat politiemensen geen blaam trof.

Evren T. is het met die conclusie volstrekt oneens. "Politieagenten doen en laten wat ze niet kunnen. Hebben zij alle macht", uitte de verdachte zijn frustratie tegen het einde van de pro forma-zitting. Evren T. en de moeder van Kumral Bagci gingen elkaar na afloop van de zitting in de rechtszaal nog verbaal te lijf.

De rechtbank verwees de zaak terug naar de rechter-commissaris. Hij honoreerde het verzoek van de advocaat om drie getuigen te laten horen. Verder krijgen de advocaat en het OM drie weken de tijd om deskundigen te vinden op het gebied van opsporingsmethodes met vingerafdrukken. De raadsman wil dat zij contra-expertise verrichten in de zaak van zijn cliënt. De inhoudelijke behandeling van de zaak-Bagci wordt 25 juni voortgezet.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief