Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Doden door schietpartij in Gazastrook

26 feb 04

Gewapende Palestijnen hebben donderdagmorgen bij de grenspost Erez in de Gazastrook het vuur op Israëlische militairen geopend. Daardoor werd een Israëliër gedood. De militairen beantwoordden het vuur en schoten twee Palestijnen dood.

Dat hebben bronnen bij de Israëlische veiligheidsdienst gemeld. De al-Aksa Martelaren Brigades, een gewapende arm van de Fatah-beweging van de Palestijnse leider Arafat, hebben de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. In het dorp Biddo, ten noorden van Jeruzalem, schoot het Israëlische leger twee Palestijnen dood die met stenen gooiden.

Inval Ramallah
Woensdag deden Israëlische militairen een inval in Ramallah, de plaats waar het hoofdkwartier van de Palestijnse leider Yasser Arafat staat. De militairen drongen drie banken binnen en kondigden in sommige districten van de stad op de Westelijke Jordaanoever een uitgaansverbod af.

Bronnen binnen de Israëlische veiligheidsdienst zeiden dat "er een sterk verhoogde activiteit" in sommige delen van de stad was, maar dat Arafat zelf geen doelwit van de actie was. Het is onduidelijk waarom de militairen de banken binnengingen. Toen de militairen Ramallah binnentrokken, bekogelden Palestijnen hen met stenen. De Israëliërs vuurden traangasgranaten en rubberkogels op hen af. Eén Palestijn zou gewond zijn geraakt.

(Bron: ANP/RTR)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief