Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Iraanse media: Bin Laden opgepakt

28 feb 04

Volgens het Iraanse persbureau IRNA is terroristenleider Osama Bin Laden gearresteerd. De aanhouding zou hebben plaatsgevonden in een afgelegen gebied in Pakistan aan de grensmet Afghanistan.

Bin Laden zou volgens IRNA in handen zijn van het Pakistaanse leger. Pakistaanse en Amerikaanse autoriteiten spreken het nieuws tegen. Wel zeggen ze dat de kans dat Bin Laden wordt opgepakt, is toegenomen.

Het Iraanse persbureau citeert een 'geïnformeerde bron' op de Iraanse staatsradio. De zender meldde in het Pashtun, één van de talen die ook in Afghanisatn wordt gesproken, dat het bezoek van de Amerikaanse minister Rumsfeld aan Pakistan afgelopen donderdag, maar de arrestatie te maken had.

Bin Laden is volgens IRNA al geruime tijd geleden gearresteerd, maar de Amerikaanse president Bush zou dat pas willen onthullen tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen in november.

Een medewerker van het Iraanse radiostation meldde dat de aanhouding van de terroristenleider is bevestigd door een zeer betrouwbare bron in Peshawar. "Het kan een maand geleden zijn gebeurd, het kan een jaar geleden zijn, maar hij is gearresteerd", aldus de radiocorrespondent.

Het Amerikaanse leger voert in Afghanistan sinds kort gecoördineerde operaties uit langs de grens met Pakistan, de zogenaamde 'hamer en aambeeld'-aanpak, waarmee de Amerikanen trachten te voorkomen dat leden van het terroristennetwerk al-Qaeda kunnen kunnen ontkomen door de grens over te steken.

IRNA was ook het eerste persbureau dat de gevangenneming van Saddam Hoessein meldde.

(Bron: nosnieuws.nl)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief