Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Leefbaar Rotterdam keldert in peiling

6 mrt 04

Leefbaar Rotterdam zou, als er nu verkiezingen waren, terugvallen van zeventien naar vijf zetels in de raad. Dat blijkt uit een peiling van Interview/NSS, in opdracht van het Rotterdams Dagblad.

Twee jaar geleden veroorzaakte Leefbaar Rotterdam een aardverschuiving in de Rotterdamse politiek. De partij van wijlen Pim Fortuyn was in één klap de grootste van de stad. Ze verjoeg de PvdA naar de oppositiebanken.

In het onderzoek van Interview/NSS komt de PvdA nu op negentien zetels uit, vier meer dan in 2002.

Geen vertrouwen
Van de ondervraagden zegt een kwart geen vertrouwen in Leefbaar Rotterdam meer te hebben omdat de partij er een rommeltje van maakt. Voor 18 procent is de afwezigheid van Pim Fortuyn reden om niet meer op LR te stemmen.

Fractievoorzitter R. Sörensen van LR is teleurgesteld over de uitkomst van de peiling. "We werken kei- en keihard, maar krijgen niet de credits." Maar hij steekt ook de hand in eigen boezem. "Er is natuurlijk veel bonje geweest in de partij."

Volgens Sörensen zal er vanaf nu meer nagedacht worden over de beeldvorming van de partij. "We hebben dat tot nu toe niet gedaan, omdat dat helemaal niet nodig zou moeten zijn. Het motto 'Geen woorden maar daden' telt voor ons."

(Bron: NOS nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief