Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Palestijnen doodgeschoten in Gazastrook

21 mrt 04

Israëlische soldaten hebben zondag bij een aanval in het zuiden van de Gazastrook zes Palestijnen doodgeschoten en er tien verwond. Onder de doden zijn een vooraanstaand lid zijn van de Islamitische Verzetsbeweging, Hamas, en zijn echtgenote.

De Israëli's hebben laten weten dat de militairen bij Khan Yunis een activist van Hamas gingen aanhouden waarbij het tot een achtervolging en schietpartijen kwam. Er zijn twee panden van Palestijnen verwoest door het Israëlische leger.

Op de Westelijke Jordaanoever sloopten de Israëli's zondag ook panden. Het ging om twee woningen van leden van de partij Fatah, de belangrijkste politieke groepering van Palestina. Elders op de Jordaanoever schoten soldaten met traangas en rubberen kogels op betogers tegen de afscheidingen die Israël er bouwt.

Ook vielen circa 15 kilometer ten noordwesten van Jeruzalem ongeveer 25 gewonden. Onder hen waren ook Israëlische demonstranten van de groepering Rabbi's voor Mensenrechten. Volgens betogers schoten de soldaten veel en willekeurig met rubberkogels. De strijdkrachten verjoegen de betogers, zodat bulldozers het terrein gereed kunnen maken voor de bouw van afscheidingen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief