Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Dutroux vraagt verhoor mogelijke medeverdachte

22 mrt 04

De advocaat van Marc Dutroux heeft de rechtbank gevraagd iemand op te roepen die volgens hem een medeverdachte kan zijn. Het gaat om Michel F., begeleider op een vakantiekamp waar ook Julie en Mélissa waren, ongeveer een jaar voordat ze verdwenen.

Volgens de advocaat heeft Michel F. na de verdwijning tegen meerdere personen verteld dat hij wist wat er gebeurd was. Hij zou kleren en foto's van de meisjes in huis hebben gehad. Sommige getuigen beweren dat Michel F. had gezegd, dat hij de meisjes na hun verdwijning een tijdje in huis heeft gehad. De politie heeft de verklaringen destijds onderzocht, maar beschouwde ze als een "vals spoor''.

Advocaat Xavier Magnée sprak tegen dat zijn verzoek bedoeld is om de aandacht van Dutroux af te leiden. "Marc Dutroux wordt van de ontvoering van Julie en Mélissa beschuldigd op basis van de verklaringen van zijn ex-vrouw Michelle Martin, terwijl er vijf, zes getuigen zijn die zeggen dat ze Michel F. zelf hebben horen verklaren dat hij het gedaan heeft''.

Advocaten van de slachtoffers reageren sceptisch. Ze vermoeden wel degelijk een rookgordijn. "Zo lang men over Michel F. spreekt, spreekt men niet over Dutroux zelf'', opperde Paul Quirynen, advocaat van Paul Marchal, vader van een van de vermoorde meisjes.

Het openbaar ministerie achtte het raadzamer om eerst de agenten die het onderzoek naar Michel F. hebben uitgevoerd, als getuigen te horen. De rechtbank te Aarlen beslist later of hij op het verzoek van advocaat Magnée ingaat.

(Bron: ANP/BELGA)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief