Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Spanje wil nieuwe strategie tegen terrorisme'

22 mrt 04

De Westerse mogendheden moeten een nieuwe strategie tegen het terrorisme ontwikkelen die niet is gebaseerd op het gebruik van geweld. We kunnen ons niet enkel verdedigen met militaire kracht of politionele maatregelen, maar we moeten ons politiek te weer stellen tegen het terrorisme. Dat heeft de Spaanse politicus Angel Moratinos maandag in de krant El Mundo geschreven.

Moratinos was de speciale gezant van de Europese Unie voor het Midden-Oosten en wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Spaanse minister van Buitenlandse Zaken in de komende regering van de sociaal-democraat José Luis Rodríguez Zapatero.

Zapatero's Spaanse Socialistische Arbeiderspartij (PSOE) won de verkiezingen van 14 maart mede als gevolg van de Irak-politiek vande scheidende centrumrechtse regering van premier José María Aznar.

De PSOE is vanaf het begin af aan een fel tegenstander geweest van oorlog tegen Irak.De Spaanse troepen die Aznar er naar toe heeft gestuurd moeten van Zapatero voor juli terugkeren indien de VN dan geen leidende rol in Irak heeft.

(Bron: ANP/DPA)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief