Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Justitie bevestigt aanklacht Sharon

28 mrt 04

Het Israëlische ministerie van Justitie heeft bevestigd dat de hoogste aanklager premier Sharon wil vervolgen wegens corruptie. Aanklager Arbel heeft een advies ingediend bij procureur-generaal Mazuz. Die moet beslissen of hij tot vervolging overgaat.

Verwacht wordt dat Mazuz binnen een maand een besluit neemt. Gisteren werd al duidelijk dat het Openbaar Ministerie voldoende redenen ziet om Sharon te vervolgen voor omkoping. De premier is mogelijk betrokken bij een schandaal rond een onroerend-goedtransactie.

Sharon zou via zijn zoon steekpenningen hebben aangenomen van een rijke bevriende projectontwikkelaar. Daarmee zou een bedrag zijn gemoeid van 1,3 miljoen dollar. Sharon was toen nog geen premier, maar leider van de Likoed-partij.

Als Sharon werkelijk wordt aangeklaagd, kan dit leiden tot zijn aftreden. In ieder geval zal hij zijn functie tijdelijk moeten neerleggen wanneer het tot een proces komt. Dat vindt onder meer coalitiepartij Shinui, wiens leider Lapid minister van Justitie is.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief