Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nu 14 verdachten Madrid aangeklaagd

30 mrt 04

Een Spaanse rechter heeft weer twee verdachten aangeklaagd in verband met de bomaanslag in Madrid. Van de 21 mensen die na 11 maart zijn opgepakt, zijn er 14 in staat van beschuldiging gesteld. Drie verdachten zijn vannacht na een urenlang verhoor vrijgelaten.

De twee aangeklaagden zijn van Marokkaanse en Syrische afkomst. De Syriër is aangeklaagd wegens massamoord en de Marokkaan wegens samenwerking met een terroristische organisatie.

Het Spaanse onderzoek richt zich op een Marokkaanse cel van al-Qaeda. In Marokko en Spanje wordt verband gelegd tussen de aanslag in Madrid en die van vorig jaar in Casablanca.

De aanklachten betekenen nog niet dat het in alle gevallen tot een rechtszaak komt. Voor alle aangeklaagden geldt dat er sterke aanwijzingen zijn dat ze bij de terreurdaad van 11 maart betrokken waren. Ze kunnen voor twee jaar worden vastgezet. In die periode wordt het onderzoek tegen hen voortgezet.

Gisteren is in een ziekenhuis in Madrid opnieuw een gewonde van de aanslag aan zijn verwondingen bezweken. Het dodental is daarmee op 191 gekomen.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief