Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Bezoek kooi Dutroux Marcinelle op 27 april

5 apr 04

Alle betrokkenen bij het proces-Dutroux zullen op dinsdag 27 april een bezoek brengen aan het huis van Marc Dutroux in het Waalse Marcinelle, om de kooi te bezichtigen waar hij meisjes verborgen heeft gehouden. Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank in Aarlen maandag bekendgemaakt.

Het gaat alleen om een kort bezoek aan de woning, waarbij slechts twee personen tegelijk de kooi kunnen bekijken. Op grond van de Belgische wetgeving moeten ook Dutroux en de drie andere verdachten onder begeleiding van een agent bij de bezichtiging aanwezig zijn. De rechtszaak zal in de loop van de dag dan gewoon verder gaan in Aarlen.

Oorspronkelijk was het bezoek aan Marcinelle bij Charleroi gepland op vrijdag 23 april. Die dag is er echter een wielerwedstrijd in Charleroi, die bij de politie, die voor de bewaking moet zorgen, voorrang geniet. De rechtbank zal bussen inzetten voor het vervoer van de juryleden, rechters en advocaten naar Marcinelle.

Overigens is het nog onduidelijk of Sabine Dardenne, het overlevende Dutroux-slachtoffer dat zich nog niet in Aarlen heeft laten zien, wel publiekelijk zal getuigen. Haar raadsman mr. Rivière liet vorige week in interviews al weten dat zijn cliënte het liefste achter gesloten deuren getuigt, omdat zij de publiciteit vreest.

Volgens de rechtbankwoordvoerder kan ook een deel van de getuigenis achter gesloten deuren plaatsvinden. Daarnaast poogt justitie Sabine en haar raadsman te overreden een georganiseerde persconferentie te geven, zodat de door haar zo gevreesde mediastormloop uitblijft. Het getuigenverhoor van Sabine staat gepland voor maandag 19 april, maar kan nog uitgesteld worden als de rechtszaak verdere vertraging oploopt.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief