Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nihoul onwel tijdens proces-Dutroux

7 apr 04

Michel Nihoul, één van de verdachten in het proces-Dutroux, is woensdag onwel geworden in de rechtszaal. Hij is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. De Brusselse zakenman wordt nu tijdelijk vertegenwoordigd door zijn advocaat, Frédéric Clément de Cléty.

Een half uur voordat het incident plaatshad, vertelde een getuige dat hij Nihoul in 1995 had gezien bij de (later vermoorde) meisjes An en Eefje, voorafgaand aan hun ontvoering. Nihoul zou Dutroux, die enkele meters achter de meisjes aanliep, een teken hebben gegeven. Ook Dutroux' ex-vrouw en medeverdachte Michelle Martin zou daarbij aanwezig zijn geweest.

De advocaten van Nihoul verwachten dat hun cliënt snel weer in de rechtszaal kan plaatsnemen. "Nihoul moet voor deze rechtbank verschijnen, maar hij is nog niet voor God verschenen", aldus één van hen. Juist wegens zijn wankele gezondheid kreeg Nihoul nog voor de start van het proces van de Kamer van Inbeschuldigingstelling de toestemming om als vrij man voor het hof te verschijnen.

Dutroux verscheen woensdag in de beschuldigdenbox met een steunkraag rond de nek. Hij beweert last te hebben van de verwondingen die hij dinsdag zou hebben opgelopen. Dutroux zegt mishandeld te zijn door agenten, maar de politie zegt dat de verdachte zelf zijn hoofd tegen de muur heeft geslagen.

Dutroux is uitgebreid onderzocht en er zijn geen problemen vastgesteld. De steunkraag die hij draagt, is dan ook niet door een arts aangeraden. Volgens een justitiewoordvoerder draagt hij deze "louter op zijn eigen verzoek, zonder medische noodzaak". Het publiek in de rechtszaal in Aarlen reageerde lacherig op de verschijning.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief