Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Arjan Erkel neemt een jaar rust

12 apr 04

Arjan Erkel neemt een jaar rust om zijn "slechte ervaringen" te verwerken. Dat heeft hij verklaard op een persconferentie in het Zeeuws-Vlaamse Westdorpe, waar hij vanmiddag enthousiast is onthaald.

Met zijn ouders, familie en de burgemeester Lonink aan zijn zijde stond Erkel de toegestroomde media te woord. Hij wilde niet ingaan op vragen over zijn ervaringen in de Russische deelrepubliek Dagestan. Daar was hij twintig maanden gegijzeld. In de nacht van zaterdag op zondag kwam hij onverwacht vrij.

Wel wilde de inmiddels weer gladgeschoren Erkel kwijt dat zijn gijzelnemers hem redelijk goed hebben behandeld. De medewerker van Artsen zonder Grenzen is vijf keer verplaatst. Hij kwam gedurende de gijzeling nauwelijks buiten en moest zijn ontlasting in een emmertje doen.

Verder zei Erkel dat hij een redelijke goede band met de gijzelnemers had opgebouwd. Hij kreeg af en toe boekjes van hen en zij hielden hem op de hoogte van het wereldnieuws. Zo wist Erkel van de oorlog in Irak. Hij ontving geen informatie over zijn familie. Erkel heeft geen sympathie gekregen voor zijn bewakers, wel respect omdat zij hem goed behandelden.

Tegen het publiek zei Erkel dat hij nog behoorlijk ondersteboven is van de gebeurtenissen. Hij verontschuldigde zich voor zijn gebrekkige Nederlands en voegde eraan toe dat hij sowieso geen spreker is. Hij besloot de toespraak met de mededeling dat hij een biertje ging drinken.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief