Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Sabine begint proces tegen Dutroux

20 apr 04

Sabine Dardenne, een van de slachtoffers van Marc Dutroux, heeft zich formeel gemeld als partij in het proces-Dutroux. Daardoor kan ze later schadevergoeding eisen van de vier verdachten.

De stap van Sabine was al verwacht. Ze had haar aanmelding uitgesteld om gisteren vrijer te kunnen getuigen tegen Marc Dutroux. De andere slachtoffers hadden zich al eerder 'burgerlijke partij gesteld', zoals dat in België heet.

Sabine heeft vandaag opnieuw getuigd. Ze vroeg aan Dutroux waarom hij haar nooit door anderen heeft laten verkrachten. Dutroux verklaarde namelijk gisteren dat hij Sabine in 1996 in opdracht van Michel Nihoul had ontvoerd. Die zou betrokken zijn bij netwerken van pedofielen.

Dutroux antwoordde Sabine vanochtend dat hij haar nooit in een netwerk heeft laten opnemen omdat hij haar wilde beschermen. "Want ik wist goed dat ze zou sterven in dat netwerk, net als An en Eefje." aldus Dutroux. Daarop beet Sabine hem toe: "Ha, we moeten u dus bedanken!"

Vanmiddag getuigt Laetitia Delhez. Zij werd op 15 augustus 1996 samen met Sabine bevrijd uit de gruwelkelder van Dutroux in Macinelle. Op dat moment was de toen 14-jarige Laetitia negen dagen in de macht van Dutroux geweest.

In tegenstelling tot Sabine gelooft Laetitia wel dat Dutroux onderdeel was van een pedofielennetwerk. Haar advocaten proberen dat al sinds het begin van het proces aan te tonen.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief