Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Laetitia: Dutroux genoot van pijnlijke verkrachting

20 apr 04

Het deed Marc Dutroux blijkbaar plezier dat zijn slachtoffer pijn leed tijdens de verkrachting, zei Laetitia Delhez dinsdag voor het Hof in Aarlen.

De nu 22-jarige jonge vrouw vertelde de jury en rechters hoe ze in 1996 door Dutroux was ontvoerd en verkracht. Dutroux had haar op straat bij de keel gegrepen, opgetild en in een bestelwagen gelegd. "Hij wilde onder meer weten wat mijn naam was en of ik al vriendjes had gehad. Hij zei dat hij me mooi vond.''

In de bestelwagen kreeg Laetitia al slaappillen. "Toen ik wakker werd, lag ik onderin een stapelbed vastgeketend, met mijn onderbeen aan het trapladdertje.'' Het meisje dommelde steeds in. Ondertussen verkrachtte Dutroux haar, zei ze.

Op dezelfde kamer stelde Dutroux haar Sabine voor, die toen al ruim zeventig dagen gevangen was gehouden. "Daarna moest Sabine van Marc Dutroux, zonder hemdje, onder het dakraam gaan zonnen, zogenaamd om vitamines op te slaan'', zei Laetitia.

De meisjes zijn later samen opgesloten in de kelder van het huis in Marcinelle bij Charleroi. Enkele dagen later heeft de politie hen daar bevrijd, op aanwijzing van Dutroux zelf.

De hoofdverdachte vroeg na de getuigenis van Laetitia het woord en bood zijn excuses aan. "Ik besef het kwaad dat ik heb aangericht en ik wil daarom mijn meest oprechte excuses aanbieden aan deze twee slachtoffers'', zei de verdachte.

Sabine en Laetitia reageerden onthutst. "Om het grof te zeggen, hij kan met zijn excuses creperen'', schreeuwde Sabine geëmotioneerd door de zaal. Ze vroegen de rechters om Dutroux te laten zwijgen. Voorzitter Goux van het Hof vroeg hem daarop zijn mond te houden, wat gebeurde.

Ook Dutroux' toenmalige vrouw Michelle Martin bood Laetitia excuus aan, net als ze maandag deed bij Sabine: "Ik ben er mij van bewust dat ik u heel veel pijn gedaan heb en ik wil u daar mijn spijt over betuigen'', zei Martin. Laetitia onderbrak haar. "Ik wil niet naar uw spijt luisteren. Het is nu te laat. Ik heb niets meer te zeggen.'' Daarop was Michelle Martin sprakeloos.

(Bron: ANP/Belga)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief