Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Minder vreemdelingen verwijderd dan gepland

23 apr 04

De Koninklijke Marechaussee verwacht dit jaar minder vreemdelingen uit Nederland te kunnen verwijderen dan gepland. De doelstelling is 24.000 maar de marechaussee schat uit te komen op ongeveer 20.000, omdat pas begin mei het verwijdercentrum op Schiphol opengaat.

Dit heeft een woordvoerder van de marechaussee donderdag gezegd. Het verwijdercentrum is een uitbreiding van de ruimte waar vreemdelingen een paar uur opgesloten kunnen worden voor ze op het vliegtuig worden gezet.

Vorig jaar zette de marechaussse 16.000 vreemdelingen uit, terwijl het streven 18.000 was. In het RTL Nieuws zei bevelhebber M. Beuving van de Marechausee dat zijn mensen ook te weinig vreemdelingen krijgt aangeleverd. "Ik ben niet gehouden aan een prestatie die ik niet alleen maar zelf kan beïnvloeden. Ik ben niet verantwoordelijk voor de keten. Dat is het het ministerie. Dat moet het goed organiseren.''

Minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) wijst er in een reactie op dat de marechaussee ook zelf illegalen kan oppakken.

(Bron ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief