Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Massabetoging in Washington voor abortus

26 apr 04

In de Amerikaanse hoofdstad Washington zijn zondag honderdduizenden mensen de straat op gegaan voor een betoging voor het recht op abortus. Meer dan duizend organisaties hadden opgeroepen tot de manifestatie. Volgens de organisatie, waarvan onder anderen actrice Woopi Goldberg deel uitmaakte, waren er 1.150.000 mensen op de been.

De protestbijeenkomst was een reactie op pogingen van de conservatieve president Bush om het abortusrecht te beperken. Talrijke Hollywood-coryfeeën en internationale beroemdheden als Demi Moore, Susan Sarandon, Kevin Bacon, Alec Baldwin en Pink steunden de demonstratie. Senator Hillary Clinton sprak de actievoerders toe voordat zij aan hun mars begonnen. Zij drong er bij hen op aan bij de presidentverkiezingen op 2 november te stemmen op de Democratische kandidaat John Kerry.

Het kwam tot een verbale confrontatie met de deelnemers aan een tegenbetoging van tegenstanders van abortus. Die vergeleken abortus met de holocaust. Zestien van de anti-abortusactivisten zijn opgepakt, aldus de politie.

(Bron: ANP/DPA/AFP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief