Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Al-Qaeda waarschuwt voor aanslagen op doelen VS

27 apr 04

Het terreurnetwerk al-Qaeda heeft gewaarschuwd voor meer aanslagen op Amerikaanse doelen dit jaar. Op een via internet verspreide geluidsopname, waarop een hoge al-Qaeda-functionaris te horen zou zijn, worden moslims opgeroepen Amerikaanse burger- en militaire doelen zoveel mogelijk te mijden.

Het betrokken al-Qaedalid Abdulazziz al-Muqrin zei ook dat de aanslag vorige week in de Saudische hoofdstad Riyad niet het werk was van zijn organisatie. Een militante Saudische groepering heeft eerder de verantwoordelijk opgeëist voor de zelfmoordaanslag voor het gebouw van de nationale veiligheidsdienst. Er vielen vijf doden. De groep zei "in te vallen" voor al-Qaeda omdat die te druk zou zijn.

Volgens al-Muqrin moet Washington alle Amerikaanse militairen terugtrekkken van het Arabische schiereiland, de bezetting van moslimland (Irak) opgeven en de steun aan Israël staken. "De joden, de Amerikanen en de kruisvaarders (christenen) blijven onze doelen, en dit jaar zal heviger en wreder voor deze groepen zijn."

(Bron: ANP/Reuters)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief